Rektörümüz, araştırma görevlileri ile bir araya geldi
19 Aralık 2018 10:10

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, üniversitemiz araştırma görevlileri ile yaptığı toplantılar kapsamında, Edebiyat Fakültesi, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ve Polatlı İlahiyat Fakültesi araştırma görevlileri ile bir araya geldi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Rektör Tekin, araştırma görevlilerinin sorunlarını ve önerilerini dinleyerek, fikir alışverişinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasında, araştırma görevliliğinin, usta çırak ilişkisi içerisinde yürütülen bir meslek olduğunu belirtti. Araştırma görevlilerini bu üniversitenin geleceği olarak gördüklerini ve ona göre yaklaştıklarını ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Bizim hoca olarak eksikliklerimiz olabilir. Ama bu eksiklikleri taşımayacak bir kuşak yetiştirmekle mükellefiz ya da bu eksiklikleri minimize edecek bir gelenek başlatmak durumundayız. Bunun yolu da araştırma görevlileridir. Araştırma görevlileri ile böyle bir iletişim kurmak gerekir. Öğretim üyesi olarak çalıştığım her yerde, bu gerçekten hareketle bir şeyler yapmaya çalıştım. Araştırma görevlileri arkadaşlara da bu anlamda, üstüme düşen sorumluluklar her ne ise yerine getirecek bir mantıkla yürüdüm.”

Rektör Tekin, “Bu millet, ülke ve ümmet için bir gelecek inşa temek istiyorsak, o zaman bunu birlikte yürüteceğimiz arkadaşlarımızı da mümkün olduğunca iyi bir şekilde yetiştirmemiz lazım” dedi. “Araştırma görevlilerimizi, bu üniversitenin geleceği için proje üretecek, kafa yoracak, geleceği beraber kurgulayacağımız bir kitle olarak görüyorum” diyen Rektör Tekin, araştırma görevlilerine karşı sorumluluklarını yerine getirmek istediğini dile getirdi.

Haber: Fatma Sena YAMAN

Fotoğraf: İlknur ŞEN