TRT’den İletişim Fakültemize iki “birincilik” ödülü
05 Temmuz 2019 13:54

Türkiye’nin en başarılı iletişim fakültelerinden biri olan İletişim Fakültemizin Uygulama Birimi Radyo Genç İletişim, TRT’nin bu yıl 5.’cisini düzenlediği “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda Haber Yayıncılığı ve Radyo Yayıncılığı dallarında birincilik alarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’ye yetenekli radyocular yetiştiren Radyo Genç İletişim, geçen yıl ki yarışmada da birincilik ödülü almıştı.

TRT'nin Tepebaşı Stüdyosu'nda gerçekleştirilen ödül törenine, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, TRT Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Alcan, Erkan Durdu ve Osman Urgun ile akademisyenler, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Radyo Genç İletişim Koordinatörü Aylin Atik Seyide ve çok sayıda davetli katıldı.

"TRT 5. Geleceğin İletişimcileri Yarışması", 4 ana dal ve 12 alt kategoride düzenlendi. Yarışmaya, 52 üniversiteden bin 21 öğrenci, toplamda 738 eserle başvurdu. Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmaya, Orta Asya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de öğrenciler katıldı.

İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, Oğuz Aktuna ve Oğuzhan Çiçek, Haber Yayıncılığı Ana Dalı Radyo Haberi Alt Dalında “Radyo Genç İletişim Ana Haber Bülteni” ile Oğuzhan Çiçek, Göksu Kandemir ve Saffethan Balcı ise Radyo Yayıncılığı Ana Dalı Drama Programı Alt Dalında “Devr-i Dünya” programıyla birincilik ödüllerine layık görüldü.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, teknolojinin yanında hayatı da anlamaya çalışmak gerektiğini belirterek, "Teknoloji değişse de hikayeler hep anlatılmaya devam edecek, gazetecilik ve özgün içerikler hiç olmadığı kadar hayati olacaktır" dedi.

Haber: Fatma Sena Yaman